Allas arbetsplatser ser annorlunda ut och vi trivs i olika miljöer. Vissa vill ha mycket omkring sig medans andra vill ha det mer avskalat och lugnt. Optimalt är en arbetsmiljö som både ger motivation och produktivitet. Det finns olika faktorer som spelar in för att optimera arbetsmiljön, bland annat har design och ergonomi har en stor betydelse för hur vi trivs på kontoret.

Design
Hur ser kontoret som du jobbar ifrån ut? Inredning och design har större påverkan än vi tror på hur vi arbetar och hur vi trivs på arbetsplatsen och vi tillbringar en hel del tid på just jobbet. Miljön ska ge inspiration till arbetet och samtidigt få dig att känna dig lika bekväm som i ditt eget hem. Bara att exempelvis ha tavlor, soffor och växter gör mycket för designen och trivseln. I många fall kan det vara värt att anlita en inredningsarkitekt vilket vi på Hede Kontorshotell har gjort. Genom noggranna färgval och högkvalitativa möbler och inredning så har vår inredningsarkitekt gjort ett otroligt jobb och känslan här på kontorshotellet är exklusiv men samtidigt väldigt hemtrevlig. Perfekt för hyresgästernas trivsel och är även en mycket högklassig miljö att kunna ta med en kund till. 

Coworking på Hede Kontorshotell i Kungsbacka

Trivsel
Just trivsel är en otroligt viktig del i att få motivation på jobbet. Kollegor gör mycket för stämningen och att kunna prata om arbetet och eventuella problem eller framgångar lättar på sinnet och utgör ny energi till arbetet. Även lunchen och rasterna blir mycket trevligare med kollegor, eller hur? 

Musik är en annan komponent som förbättrar stämningen på jobbet. Det har visat sig i ett antal studier att musik minskar stress och att arbetet blir mer produktivt med musik i bakgrunden. Detta har vi tagit till oss och genom dolda Sonos högtalare har vi musik som spelas i vår business lounge på en behaglig nivå för bäst produktivitet.

Ergonomi
Att röra på sig och att ha ergonomiska möbler på kontoret är a och o för en produktiv arbetsdag. Alla turer fram och tillbaka till kaffemaskinen gör mer nytta än att du får en god kopp kaffe, här får du aktivera kroppen vilket kommer ge dig mer energi. Eller varför inte ta en liten promenad runt om på kontoret, både för att få en paus men även få mer energi efter. Väl inne på kontoret är möblerna viktiga för ergonomin. Här på Hede Kontorshotell använder vi oss av kontorsstolar från Herman Miller och skrivbord som är extra breda och djupa med höj- och sänkbar funktion för att göra arbetsdagen så ergonomisk som möjligt.

Vill ni se mer av hur vi har det här på kontorshotellet? Bläddra gärna i vårt galleri!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer