Ett fenomen som etablerat sig allt mer i kontorsvärlden och bara fortsätter att växa är coworking. En flexibel arbetsplats med massor av möjligheter för nätverkande och bekvämligheter. Men vad är coworking, vilka för- och nackdelar finns det och för vilka företag passar just coworking?

Coworking harstammar från USA och är en yta som företag har möjlighet att jobba från och ta del av fastighetens faciliteter som wifi, konferensrum, skrivare och kaffe. Från början attraherade coworking nystartade och unga företag men nu är det ett koncept som passar de flesta typer av företag. Moderna företag låter idag medarbetarna sitta lokalt och jobba mot huvudkontoret då de flesta delar går att sköta digitalt vilket är perfekt att göra från en coworking plats.

Två personer som arbetar på Hede Kontorshotell i Kungsbacka

En stor fördel med coworking är att företag inte behöver låsa upp sig i långa kontrakt. Istället är bindningstiderna korta och brukar ligga på ca 3 månader. Här på Hede Kontorshotell erbjuder vi endast 1 månad uppsägningstid på coworking platserna för att företagen ska kunna vara så flexibla som möjligt. 

Det som kan vara nackdelen med coworking är att du inte har en fast plats och möjligheten att anpassa den efter dig. För att coworking medlemmarna här på Hede Kontorshotell ska känna sig bekväma med att sitta här så erbjuder vi ett låsbart skåp där företagen kan lämna ifrån sig material mm.

Varför inte sätta sig på ett café istället? Jo det finns många anledningar till varför att jobba från en coworking yta är bättre. Du får ett säkert internet som inte sviker dig och alla som sitter runt dig är fokuserade på att jobba istället för exempelvis att fika. På coworkingplatser ingår all service och skulle det krångla med skrivaren så fixar någon annan det så att företaget kan fortsätta arbeta som vanligt. Att nätverka är bland den främsta anledningen varför företag väljer just coworking. Det bildas en gemenskap bland företagen och i många fall kan de ta hjälp av varandra för att optimera sina företag. Våga ta en kaffe med bordsgrannen och se vad det finns för möjligheter för era företag.

För oss på Hede Kontorshotell är det viktigaste att företagen känner sig som hemma och välkomnade varje dag. Vi har lagt ett stort fokus på att miljön ska vara inbjudande och kännas inspirerande. Företagen ska känna en tillhörighet till något mer. Det är en gemenskap på Hede Kontorshotell som alla ska känna sig delaktiga i.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer