Det senaste året har förändrat mycket inom arbetsvärlden, bl.a. hur och vart ifrån vi jobbar. Hemmakontoret har blivit en rutin för många och därav kommer framtidens möjligheter för att arbeta remote bara att bli fler. Alternativa arbetsplatser tillkommer och kontorshotell blir attraktivt för företag så att de befintliga lokalkostnaderna kan minska.

Att pandemin har påverkat hur vi arbetar idag är det ingen som missat och det är nog få som tror att vi kommer gå tillbaka till att jobba så som vi jobbade innan. En betydande faktor för anställda har blivit att kunna ta sig snabbt till och från jobbet. Vi är nu vana att kunna jobba hemifrån och har blivit bekväma med det vilket utgör ett behov av att känna sig nära hemmet och mer fri att kunna anpassa sin arbetsdag efter sitt eget livspussel. Vi frågade våra hyresgäster på BLOX IT som jobbar med IT lösningar hur de ser på framtiden och hybridkontor: ”Vi ser att företagen efter pandemin kommer att jobba mer remote och att ha företaget molnbaserat kommer vara en förutsättning efter pandemin” – Christian, BLOX IT.

Digitalt möte på Hede Kontorshotell i Kungsbacka

För att underlätta detta nya behov har arbetsgivare möjlighet att optimera sitt företags struktur och öppna upp för att kunna jobba på andra ställen än i företagets egna lokal. Att använda sig av kontorshotell och minska företagets befintliga lokal tror vi kommer bli allt vanligare för att medarbetarna ska få alternativ till att kunna jobba närmare hemmet. En lösning som vi anar att företag kommer anamma är att ha en fast knytpunkt där medarbetarna får turas om att vara på. Denna lösning används redan två av våra hyresgäster här på kontorshotellet. Företagen hyr ett rum för exempelvis två personer och så delar flera medarbetare på rummet genom att ha bestämda dagar för varje medarbetare.

Innan 2020 så var det få som hade prövat att ha videomöten allt mindre att prata framför en kamera medan idag sker det helt naturligt för oss. Videomöten har präglat framtiden och vårt sätt att ha möten. Hybridmöten gör att resorna minskar och vi blir mer flexibla i vårt arbete när vi har möjlighet att ha möten vart som helst. Här på Hede Kontorshotell är vårt stora konferensrum utrustat med den senaste tekniken för att ha ett optimalt videomöte. Du ansluter dig lätt till kameran via ett usb-uttag och under mötets gång zoomar kameran in på den som pratar för att ge mötet extra dynamik och effekt. Rummet är exklusivt möblerat och att ha videomöte där inne ger intrycket av en trevlig atmosfär till mottagaren.

Inredning på Hede Kontorshotell i Kungsbacka

Hybridkontoret är här för att stanna och möjligheterna för företagen är oändliga. För att vara en attraktiv arbetsgivare gäller det i framtiden att kunna vara flexibel och kunna erbjuda medarbetarna en bra arbetsmiljö där distansarbete är ett alternativ om det så går. Även om det finns konsekvenser med distansarbete så tror vi att arbetet kommer bli öppnare och att medarbetarna kommer bli gladare på jobbet när det finns flexibilitet kring vart det går att jobba ifrån. Vad tror ni?

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer